Om Liljebergs

Bakom fotografen Göran Liljebergs bilder ligger hans sedan ungdomen stora passion för insekter och många års intresse för fotokonst. Göran fotograferar allt i sin egen studio och printar själv alla bilder. Varje bild består av ibland hundratals bilder som med olika skärpedjup har satts ihop för att skapa en så detaljerad och verklighetslik avbildning som möjligt. Denna makroteknik gör det möjligt att dra upp bilderna i stor förstoring utan att de förlorar i skärpa eller kvalité.

LILJEBERGS använder bara de bästa high-end inkjetskrivare som finns att få på marknaden. Bilderna printas på ett matt 200 grams kvalitets papper med ett 11-färgers pigmentbläck av högsta klass och med lång livslängd. Detta ger en kvalité och varaktighet som vida överträffar traditionell offsettryckning.

Makrofotografi av små insekter i stor förstoring har blivit Görans specialitet. Insekterna är mestadels lånade från Naturhistoriska Riksmuseet där Göran är medlem i Entomologiska föreningen och från hans entomologiska vänner och deras stora samlingar. Bilderna har från början främst använts som illustrationer i en rad olika fackböcker, t.ex. Nationalnyckeln till Sveriges Fauna och Flora, Trollsländor i Sverige, Våra fjärilar med flera.

I dag används bilderna framför allt i många olika inredningssammanhang, både i privat och offentlig miljö. LILJEBERGS sortiment överstiger i dagsläget 600 olika designs med både botaniska prints, mineraler & kristaller och andra objekt från naturen.

”Målet är att visa naturen precis som den ser ut, med den detaljrikedom, skärpa och det färgomfång som krävs.” – GÖRAN LILJEBERG

Göran in Hasselblad studio2Foto från HASSELBLADS studio.