Om Liljebergs

Bakom fotografen Göran Liljebergs bilder ligger hans sedan ungdomen stora passion för insekter, växter och många års intresse för fotokonst.

Varje bild består av ibland hundratals bilder som med olika skärpedjup har satts ihop för att skapa en så detaljerad och verklighetslik avbildning som möjligt. Denna makroteknik gör det möjligt att dra upp bilderna i stor förstoring utan att de förlorar i varken skärpa eller kvalité. Göran använder de bästa high end inkjet-skrivare som finns på marknaden och printar allt i egna studion. Bilderna printas på ett matt 200 grams kvalitets papper med ett 11-färgers pigmentbläck av högsta klass med lång livslängd. Detta ger en kvalité och varaktighet som vida överträffar traditionell offsettryckning.

Makrofotografi av små insekter i stor förstoring har blivit Görans specialitet. Insekterna är delvis lånade från Naturhistoriska Riksmuseet där Göran är medlem i Entomologiska föreningen och från hans entomologiska vänner och kollegor med deras stora samlingar. Göran har även en egen liten samling av framförallt svenska fjärilsarter. Bilderna har från början främst använts som illustrationer i en rad olika fackböcker, t.ex. Sveriges fjärilar, Nationalnyckeln till Sveriges Fauna&Flora, Trollsländor i Sverige, Bärfisar i Sverige med flera.

I dag används bilderna framför allt i många olika inredningssammanhang, både i privat och offentlig miljö. LILJEBERGS sortiment överstiger i dagsläget 700 olika motiv med både botaniska prints, svampar, mineraler & kristaller och andra objekt från naturen.

”Målet är att visa naturen precis som den ser ut, med den detaljrikedom, skärpa och det färgomfång som krävs.” – GÖRAN LILJEBERG

Foto från HASSELBLADS studio.

Foto: HASSELBLADS studio.